@drsepit

Uzm. Dr. Levent Sepit Instagram Stats

Medical Doctor 🩺Kronik hastalıkların bütüncül ve fonksiyonel tıp yaklaşımıyla tedavisi 📞0530 890 76 60 📍İZMİR 📗"Kronik Hastalıklara Çözüm Var"👇
Updated: 7 months ago

Followers

286.6K

Posts

903

Engagement

0.81%

Top Instagram Posts of Uzm Dr Levent Sepit

Uzm Dr Levent Sepit's Most liked Instagram posts from the last 30 published posts.

Media Stats – Instagram Posts

Shows statistics for the recently published 30 Instagram posts, including likes and comments.

Published Date Caption Likes Comments
Safra kesesi çok kıymetli bir organ ve maalesef sorun yaşandığında onu onaracak ilaç vb çok fazla seçenek yok. Milyonlarca insan bu kıymetli organları eksik olarak hayatlarına devam etmek zorunda kalıyor.

Peki SAFRA KESESİ TAŞI NEDEN OLUR?
⛔İnsülin yüksekliği, diyabet, aşırı yemek
⛔Fazla kilolu veya obez olmak
⛔Yüksek kortizol (stres)
⛔Sedanter yaşam tarzı 
⛔Yetersiz lif alımı
⛔Yüksek östrojen ve Östrojen içeren ilaçlar kullanmak (Doğum kontrol hapı gibi)
⛔Hamilelik (Östrojen, safradaki kolesterol miktarını artırabilir ve muhtemelen safra kesesi hareketini azaltabilir, her ikisi de safra taşı oluşumuna zemin hazırlar)
⛔Hızlı kilo kaybı
⛔Yüksek kolesterol
⛔Statin kullanımı
⛔Karaciğer hasarı
⛔Yetersiz su tüketimi

detaylı bilgi ve randevu için 
0530 890 7660 arayabilirsiniz.
#bütüncültıp #fonksiyoneltıp 2024-09-27 19:13:53 .. 491 -79% 19 -62%
Fibromiyalji, uzun zamandır tıp dünyasında tartışılan ve kronik ağrılara yol açan karmaşık bir hastalık.

Genellikle yaygın kas-iskelet ağrısı, uyku sorunları, yorgunluk, bilişsel problemler ve duygu durum değişiklikleri gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Otoimmün hastalıklar ise 
bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun kendi dokularına saldırmasıyla meydana gelir. Örneğin, romatoid artrit ya da lupus gibi otoimmün hastalıklarda bağışıklık sistemi eklemlere, deriye veya diğer organlara zarar verebilir. Ancak, fibromiyaljide bağışıklık sisteminin bu şekilde doğrudan bir rol oynadığına dair kesin bir kanıt yoktur. Otoimmün hastalıklar genellikle inflamasyon ve organ hasarına yol açarken, fibromiyaljide bu tür inflamatuar süreçler veya organ hasarı görülmüyor.

fibromiyalji şu an otoimmün bir hastalık olarak sınıflandırılmıyor. Ancak, bu hastalığın tam olarak neden kaynaklandığı hala tam anlamıyla aydınlatılmış değil. Bu karmaşıklık, tedavi yaklaşımlarını da çok boyutlu hale getiriyor ben Fibromiyalji de sadece farmakolojik tedavinin  yetersiz olduğunu ayrıca yaşam tarzı müdahalelerini de  içeren bütüncül bir tedavi yaklaşımına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
#bütüncültıp #fonksiyoneltıp #ozontedavisi 2024-09-24 22:44:48 .. 861 -62% 25 -50%
..
Tırnaklarınız, sağlığınızın aynasıdır. Sağlıklı tırnak pürüzsüz, pembemsi renkte ve üstünde lunula (yarım ay) olan tırnaktır.

📍Kaşık tırnaklardan, sarı tırnaklara kadar tırnağınızdaki birçok değişiklik, besin eksiklikleri ve sistemik hastalıkların erken birer belirtisi olabilir; vücudunuzun içsel durumu hakkında pek çok ipucu sunar. Bu yüzden, tırnaklarınızda herhangi bir anormallik fark ettiğinizde, ihmal etmek yerine, altta yatan sebebi araştırmalısınız👇

💅SOLUK TIRNAKLAR 
• Anemi 
• Demir ve B12 eksikliği
• Düşük oksijen seviyeleri
• Düşük kan dolaşımı

💅TIRNAK ETİ SOYULMASI
• Enfeksiyonlar (Mantar vb.)
• Demir eksikliği
• Niasin ve Biotin eksikliği
• Kimyasallar (aseton, deterjan, dezenfektan, çamaşır suyu vb.)
• Dehidratasyon

💅KAŞIK TIRNAK
Koilonişi olarak da bilinir.
• Demir eksikliği anemisi
• Hemokromatozis
• Hipotiroidi
• B12 ve Folik asit eksikliği
• Mineral eksiklikleri (Çinko, bakır, selenyum vb.)

💅ÇOMAK TIRNAK
Clubbing olarak da bilinir.
• Akciğer hastalıkları (Apse, bronşektazi, kronik ampiyem)
• Sarkoidoz, Kistik fibrozis
• Akciğer maligniteleri: Bronş kanseri, akciğer metastazları
• Kalp iç zarı iltihabı
• Crohn, Ülseratif kolit, Çölyak hastalıkları
• Karaciğer sirozu
‼Ailesel olarak da görülebilir

💅BEYAZ LEKELER
Lökonişi olarak da adlandırılır.
• Çinko eksikliği
• Bazen kalsiyum, selenyum ve magnezyum eksikliği de eşlik eder. 
• Psoriasis ve alopecia aerata gibi cilt hastalıklarında yaygın
• Travma (vurma, çarpma)

💅TIRNAĞIN YATAĞINDAN AYRILMASI
Onikoliz olarak da bilinir.
• Travma (sıkışma, çarpma vb.)
• Kimyasal maruziyet (deterjan, dezenfektan, oje, aseton vb.)
• Mantar, maya enfeksiyonu
• Egzama, sedef hastalıkları
• B vitaminleri, demir, kalsiyum, çinko, magnezyum ve protein eksiklikleri
• Hipotiroidizm ve hipertiroidizm gibi tiroid fonksiyon bozuklukları

💅DİKEY ÇİZGİLER
Yaşlandıkça artması normal; ama çok derin olmamalı. Derinse
• Mide asidi yetersizliği
• Sindirim problemleri
• Malabsorbsiyon
• Düşük protein
• Çinko eksikliği
• B12 eksikliği
• Demir eksikliği
• Kalsiyum eksikliği
• Osteoporoz

DEVAMI YORUMDA👇👇 2024-09-19 23:17:45 .. 3,979 +74% 68 +35%
Ödemden kurtulmanın yollarını mı arıyorsun? İşte basit ama etkili çözümler👇
✅Su tüketimini arttır. Mineralli su ile de destekleyin.
✅Kahve tüketiminde aşırıya kaçmayın. 
✅Gazlı, alkollü içeceklerden uzak durun.
✅Şeker ve unu azaltın; işlenmiş gıdalardan uzak durun. 
✅Bol lifli sebze, meyvelere daha çok yer verin
✅Tuzu azaltın. Gizli tuz kaynaklarına dikkat edin. Örneğin kuruyemiş, hazır konserve, zeytin, peynir, salam, sucuk vb. şarküteri ürünlerindeki
✅Magnezyum alımını artırın, gerekirse takviye edin. İyi magnezyum kaynakları yeşil yapraklı sebzeler, kabak çekirdeği, fındık, kinoa
✅Epsom Tuzu ile banyo yapın. 
✅Lenfatik sistemi harekete geçirecek Kuru vücut fırçalama, gua sha, saunadan, masajdan, yüz yogasından, trambolinden yararlanın.
✅Potasyum alımını arttırın. Avokado, kabak çekirdeği, ıspanak, muz, karnabahar potasyumu yüksek gıdalardan
✅C vitamini, B1 ve B6 vitaminleri, Bromelain, Quercetin, Kurkumin, Rutin takviyeleri de ödem azaltmaya yardımcıdır.
✅Güneşe çıkın. Açık hava egzersizleri, doğa yürüyüşü yapın. Toprakla temas edin. Uzun süre hareketsiz kalmaktan kaçının.
✅Bacaklar gibi vücudun ödemli kısmını, günde birkaç kez kalp seviyesinin üzerinde tutun.
✅Ödemden etkilenen bacak ya da kol kaslarının hareket ettirilmesi ve kullanılması fazla sıvının kalbe doğru geri pompalanmasına yardımcı olabilir. Yoga, pilates, squat yapmak, çalışırken ayak altına yükseltici tabla konulması da yararlıdır.
✅Uzuvlarda gelişen ödemin tedavisinden sonra tekrar sıvı birikimini engellemek için kompresyon çorabı, kinezyolojik bantlar, eldiven ya da kolluk kullanımı fayda sağlayabilir.
✅Diyafram nefesi çalışın. 
✅Dinlendirici uyku uyuyun. Bunda zorlanıyorsanız uykunuzu destekleyen doğal takviyelerden yararlanın. Uyku apnesi varsa öncelikle bu çözülmelidir.
✅Kullandığınız ilaçları gözden geçirin.
✅Doğal ödem azaltıcı bitkiler: Karahindiba kökü, Atkuyruğu, Kiraz sapı, Mısır püskülü, Civanperçemi, Isırgan, Biberiye, Yeşil çay, zencefil, karanfil vb. ile yapılacak çaylar rahatlama sağlar
✅Beslenmenize Çörek otu yağı, kabak, salatalık, ananas, nar, maydanoz, roka, tere, dereotu, nane, semizotu,limon dahil edin.

#ödematıcı #ödem #ödematma #ödemçayı #ödemyapanyiyecekler #detoks 2024-09-16 23:13:40 .. 1,356 -41% 25 -50%
Videoda belirttiğim gibi Eliminasyon diyeti çok uzun süre yapılabilecek bir beslenme modeli değildir. Özellikle kronik ve otoimmün hastalıkların tedavi sürecinde güçlü bir metot olan bu diyetin konu hakkında bilgili bütüncül tıp hekiminin kontrolünde ya da bu konunun eğitimini almış uzmanların danışmanlığında yapılması çok daha doğru olacaktır.  Bu diyet öncesinde kan testlerinin yapılarak vücudun vitamin-mineral durumunun değerlendirilmesinde fayda vardır. Bazı hastaların kullanılması zorunlu olduğu ilaçlar da olabileceğinden doktor gözetiminde yürütülmesi önemlidir.
.
✅Özellikle sık sık şişkinlik, kabızlık, gaz sancısı, leaky gut gibi bağırsak sorunu olanlar, geçmeyen migren, baş ağrısı yaşayanlar, egzama, rozasea, astım, haşimotosu olanlar için eliminasyon diyeti sadece intoleransları tespit etmekle kalmayıp son derece etkili ve tedavi edici olmaktadır. Bir nevi detoks etkisi yaratabilmektedir. Bu beslenmeyi yaparken vücut toksinlerden arınmaya başlar. Bu yüzden hafif bir egzersiz ile desteklenerek ter yoluyla toksin atımı da sürece ekstra destek sağlayabilir.

detaylı bilgi ve randevu için 
0530 890 7660 numaralı telefonu arayabilirsiniz. #bütüncültıp #eliminasyondiyeti #fonksiyoneltıp #sağlıklıyaşam #ozontedavisi #tamamlayıcıtıp 2024-09-15 23:13:50 .. 777 -66% 24 -52%
İşte kronik birçok hastaligin tedavisinde altın standart olarak kullandigimiz Eliminasyon Diyetinin en kritik aşaması :Gıdaların geri tanıtılması yani beslenmeden çıkarılan besinlerin geri yüklenerek vücudun cevabının gözlendigi masum gıdalar ile uzak durulması gereken gıdaların ayrılacağı aşama. 

Süreci oldukca detaylı ve adım adım anlattım. Bence çok işinize yarayacak. Sorularınız olursa yorumlara yazmaya çekinmeyin. 

Sevgiler 

Sorularınızı ve deneyimlerinizi merak ediyorum. 

#eliminasyondiyeti #inflamasyon  #migren #fibromiyalji #gıdaintoleransı #glutensiz #glutensizdiyet #fonksiyoneltıp 2024-09-10 23:28:04 .. 780 -66% 18 -64%
🍟İnflamatuar beslenme, gıda intoleransları kronik ve otoimmün hastalıklarda yaygın inflamasyonun çok önemli bir KÖK nedeni. 👉Bu nedenle inflamasyona sebep olan gıdaları bir bir bulmalıyız. Bunun için uygulanan Eliminasyon ve Geri Yükleme Diyeti birçok hastaya tedavi başlangıcında uyguladığımız, son derece değerli ve vazgeçilmez bir uygulamadır. 

💡Eliminasyon diyeti iki aşamadan oluşur. Bu iki aşamayı sırasıyla ve doğru şekilde uygulamanız çok önemli. Süreye ayrıca dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Eğer acele ederseniz belirtileri ve düzelme yanıtını almak zorlaşır. 

1️⃣İlk aşama ELİMİNASYON kısmı olup bu aşamada sorun oluşturabilecek ve sizin açınızdan şüpheli besinleri hayatınızdan çıkartırız. 

2️⃣İkinci aşama ise GERİ YÜKLEME aşaması. Bu aşama vücudunuza şüpheli besinleri sıra ile tüketerek tepkiyi ölçme mantığına dayanan tekrar tanıtma aşamasıdır. 

⬆️Görsellerde Eliminasyon aşamasında serbest ve yasak olan gıdalara değindim.Geri yükleme aşamasının inceliklerine sonraki gönderide değineceğim🔜

💡Eliminasyon diyetinde kişinin mevcut hastalıklarına bağlı olarak (kardiyovasküler, histamin intoleransı vb) çeşitli modifikasyonlar yapılabilir. 

❗Her zaman çok katı bir diyet gerekmeyebilir. 

🍽️Eliminasyon diyeti sürecinde ne yiyeceğinizi planlamanız gerekiyor. Önceden planlamazsınız ya diyeti bozarsınız ya da aç kalırsınız. 

🩸Bu diyet öncesinde kan testlerinin yapılmasında fayda vardır. Bazı hastaların kullanılması zorunlu olduğu ilaçlar da olabileceğinden bir uzman gözetiminde yürütülmesi önemli. 

💭Sorularınızı ve deneyimlerinizi yorumlarda paylasabilirsiniz👇

#eliminasyondiyeti #fonksiyoneltıp  #inflamasyon  #migren #fibromiyalji #gıdaintoleransı #glutensiz #glutensizdiyet 2024-09-08 23:15:14 .. 1,309 -43% 21 -58%
Kronik hastalıklarla başa çıkarken sadece ilaç almanın yeterli olmadığını biliyoruz. Çünkü bu hastalıklar genellikle birçok faktörün bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. İşte burada bütüncül tıp devreye giriyor. 

Bütüncül tıp, vücudumuzu bir bütün olarak ele alır. Yani sadece hastalığın görünen semptomlarını değil, aynı zamanda altta yatan nedenleri de tedavi etmeye çalışır. Örneğin, sadece bir ilaca güvenmek yerine, beslenmemize dikkat etmek, düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak ve uyku düzenimizi sağlamak gibi adımlar atarız.

Tamamlayıcı tıp tedavileri, vücudunuzun kendini iyileştirmesine yardımcı olan yöntemler sunar. Bu tedaviler, doktor kontrolünde ve diğer tedavilerle birlikte kullanıldığında, sağlığınızı destekleyebilir ve yaşam kalitenizi artırabilir.

detaylı bilgi ve randevu için 
0 530 890 76 60 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 

#fonksiyoneltıp #bütüncültıp #tamamlayıcıtıp #ozontedavisi 2024-09-06 22:16:47 .. 1,178 -48% 20 -60%
🧠 Beyin sağlığınızı korumaya yardımcı takviyeleri biliyor musunuz? 💊

Alzheimer ve bilişsel gerileme, yalnızca yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası mı? Hayır! 🙌 Beyin sağlığınızı destekleyerek, zihinsel keskinliğinizi koruyabilir, hafıza kaybını geciktirebilir ve Alzheimer’ın etkilerini en aza indirebilirsiniz. 💡

🔙Daha önceki gönderilerimde Alzheimer risk faktörlerine ve beyin sağlığınızı korumak için hangi yaşam tarzı seçimlerinin yapılması gerektiğine değinmiştim. 

Bu kaydırmalı postta ise bilişsel gerilemeyi yavaşlatmaya ve beyin fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı olabilecek vitamin, mineral ve gıda takviyelerini inceleyebilirsiniz.

Bilimsel araştırmalarla desteklenmiş bu çözümlerle, gelecekteki zihinsel sağlığınıza yatırım yapın. 🌿💊

💬 Unutmayın: Her insanın ihtiyaçları farklıdır. Görsellerde bahsettiğim takviyeler, Alzheimer’ı önlemeye veya tedaviyi desteklemeye yardımcı olabilecek güçlü araçlardır, ancak mutlaka bu konuda destek sağlayabilecek bir doktor ile görüşerek kişisel bir plan ve doz ayarlaması oluşturmanız gerekir. Her takviye herkes için uygun olmayabilir. 

🔔 Alzheimer riskinizi azaltmak ve beyin sağlığınızı korumak için daha önceki gönderilerime de göz atmayı unutmayın! 💪🧠

👉 Beyin sağlığınıza iyi bakın, gönderilerimi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Özellikle de ailelerinde Alzheimer hastası yakınları olanlarla paylaşabilirsiniz.

#alzheimer #alzheimerhastalığı #alzheimerınsonu #hafıza #unutkanlık #bunama #demans #hafızagüçlendirme #hafızadesteği #homosistein #sağlıklıbeslenme 2024-08-27 23:29:32 .. 3,560 +56% 74 +47%
Kronik inflamasyon, adı ne olursa olsun bütün kronik hastalıkların patogenezinin merkezinde yer alır ve bağışıklık sisteminin vücutta bir şeyin yanlış gittiğini göstermesinin bir yoludur.
⚔️
Türkçeye “yangı” olarak çevrilmiş olan bu kavram bedende tehdit oluşturabilecek bir sürecin ortadan kaldırılması ya da bir onarım sırasında gerçekleşen, bağışıklık sistem yanıtıdır.
⚔️
Bu yönüyle beden için olmazsa olmaz hayati bir önem teşkil eder. Aksi taktirde basit bir mikrobik hastalıktan, kesikten hayatımızı kaybedebilirdik.
⚔️
İnflamasyon iki ucu keskin bir bıçaktır. Çünkü çok fazla olmasını istemeyiz ama az olmaması da gerekir.

detaylı bilgi ve randevu için 
0 530 890 7660 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
 #fonksiyoneltıp #bütüncültıp #ozontedavisi #tamamlayıcıtıp 2024-08-25 22:58:53 .. 2,131 -7% 76 +51%
🧠 Beyin sağlığını geri kazanmak mümkün mü? Dr. Dale Bredesen’e göre, evet! 

Dr. Dale Bredesen, Alzheimer ve bilişsel gerileme konusunda dünyaca tanınan bir nörolog ve araştırmacı. Dr. Bredesen, Alzheimer’ı sadece bir kader olarak görmüyor. Geleneksel tedavilerin ötesine geçen ReCODE protokolü ile Alzheimer’ın sadece durdurulabileceğini değil, yeterince erken davranılırsa geri çevrilebileceğini kanıtlayan devrim niteliğinde bir yaklaşıma imza atıyor.

💡 ReCODE, Alzheimer hastalığı birden fazla yönden ele alıyor: beslenme, bağırsak onarımı, uyku, egzersiz, stres yönetimi, hormon dengesi, enfeksiyonların ve inflamasyonun giderilmesi, toksinlerin uzaklaştırılması gibi temel yaşam tarzı değişikliklerine odaklanıyor. 

Bredesen, beynimizi korumanın ve yenilemenin anahtarının kişiselleştirilmiş ve bütüncül bir yaşam tarzı olduğunu savunuyor. Bu, sadece belirtileri yönetmek değil, hastalığın kökenine inerek iyileşmek demek!

Mesela, yeterli gece uykusunun beynimizdeki toksinleri temizlemek için ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? ReCODE’da düzenli ve kaliteli uyku, beyninizi adeta resetlemek için kritik. Ya da geçirgen bağırsak sendromunun Alzheimer’la da bağlantılı olabileceğini duydunuz mu? Bağırsak sağlığını iyileştirerek hem bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor hem de beyin sağlığınızı koruyorsunuz.

Dr. Bredesen’in yaklaşımı sadece hastalık semptomlarını hafifletmekle kalmıyor; hastalığın kök nedenlerini ele alıyor. Örneğin, yüksek sağlıklı yağlar ve düşük karbonhidrat içeren bir ketojenik diyet, beyni beslerken, inflamasyonu azaltıyor ve nörolojik fonksiyonları destekliyor. Ya da koenzim Q10, magnezyum  threonate ve omega-3 yağ asitleri gibi takviyelerle, beyninizin enerji üretimini artırabiliyor ve yaşlanma sürecini yavaşlatabiliyorsunuz. 

⏭️Alzheimer tedavisinde önemli vitamin, mineral ve diğer takviyeler ile dikkat edilmesi gereken erken uyarı kan parametreleri bu gönderiye sığmadı bir sonraki gönderide değineceğim.

👉 Beyin sağlığınıza iyi bakın, gönderiyi sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın👇

#alzheimer #alzheimerhastalığı #alzheimerınsonu #hafıza #unutkanlık #bunama #demans #hafızagüçlendirme #hafızadesteği #homosistein #sağlıklıbeslenme 2024-08-23 23:30:32 .. 1,585 -31% 24 -52%
🧠Unutkanlık mı, yoksa daha fazlası mı??
Günlük hayatımızda hepimiz bazen unutkan olabiliriz, ama ya bu hafif unutkanlıklar daha büyük bir sorunun işaretiyse? Alzheimer'ı erken fark etmek, hayatımızı değiştirebilir!

🧠Dünya genelinde yaklaşık 55 milyon insan demansla yaşamaktadır. Bu sayının 2030 yılına kadar 78 milyona, 2050 yılına kadar ise 139 milyona ulaşması öngörülüyor. 

🧠Demans tek bir hastalık değildir. Alzheimer, Huntington, Parkinson, Vasküler Demans, Wernicke-Korsakoff Sendromu gibi birçok hastalığı kapsayan bir terimdir.

🧠Alzheimer hastalığı, demansın en yaygın formudur ve tüm demans vakalarının yaklaşık %60-70'ini oluşturur. Bu, dünya genelinde yaklaşık 33-38 milyon insanın Alzheimer hastalığı ile yaşadığı anlamına gelir.

🧠Alzheimer, beyinde meydana gelen ilerleyici nörodejeneratif bir hastalıktır. Hafıza kaybı, bilişsel işlevlerde azalma, davranış ve kişilik değişiklikleri, dil ve iletişim problemleri, yön bulma ve mekansal farkındalık sorunları gibi belirtilerle kendini gösterir. 

👵Alzheimer’ın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, beyinde BETA-AMİLOİD PLAKLARININ ve TAU PROTEİN YUMAKLARININ birikimi gibi anormal protein birikimlerinin ve buna bağlı olarak nöronlar arası bağlantı kaybı  ve sonunda ise beynin atrofisi ve küçülmesinin rol oynadığı düşünülmektedir. 

⚠️Ayrıca genetik, çevresel ve yaşam tarzı faktörlerinin de hastalığın gelişiminde etkili olduğu bilinmektedir. İltihaplanma, oksidatif stres, glikoz düzensizliği ve lipid düzensizliği Alzheimer'ın gelişimini yönlendiren başlıca biyolojik süreçlerdir.

Alzheimer’ın en büyük problemi içten içe gelişen bir süreç olması ve gerçek anlamda hastalanmadan yıllarca yaşanabilmesidir. Bu yüzden sizi doktora götürecek kadar belirti yaşamaya başladığınızda hastalık ilerlemiş olur; tedavi için önemli zaman dilimi kaçırılmış olabilir. 

Alzheimer risk faktörlerini bilip bu konularda önlem alırsanız Alzheimer gelişme riskini de azaltabilirsiniz.

Sağlıklı bir zihin, sağlıklı bir gelecek demektir. Kendinize iyi bakın!

#unutkanlık #bunama #demans #alzheimer #alzheimerhastalığı #hafıza #hafızagüçlendirme #hafızadesteği #homosistein #sağlıklıbeslenme 2024-08-18 23:08:45 .. 1,911 -16% 36 -29%
👋Aramızda kimler hayati bir öneme sahip olan homosistein seviyesini biliyor?

🫀Homosistein, vücudunuzun kan damarlarında yapışkan trombositler bırakmasına neden olan bir amino asit yan ürünüdür. Biraz homosistein olması normaldir, ancak fazlalığı kardiyovasküler sağlığınızı etkiler. 

🫀Kanıtlar, homosisteinin ateroskleroza katkıda bulunduğunu, kan damarlarının esnekliğini azalttığını ve trombositleri daha yapışkan hale getirerek kan akışını yavaşlattığını göstermektedir‼️

🫀Yüksek homosistein seviyeleri ile (ideali 6-8) kalp hastalığı ve felç riskinin artması arasında doğrudan bir ilişki vardır.

🫀Yüksek homosistein seviyesi hem ilk hem de tekrarlayan bir kardiyovasküler olayı (sonu ölüm bile olabilir) öngörmek için önemli bir parametredir. Mutlaka takip edilmelidir. Çok fazla homosistein, atardamar duvarlarının çok önemli astarı olan endotelin işlevini olumsuz etkiler. Ayrıca oksidatif hasarı artırır ve iltihaplanmayı ve trombozu teşvik eder; kalp hastalığı için riski artıran da bu 3 lüdür💣

🫀Bir çalışma, kronik kalp hastalığı olan 3.000'den fazla hastayı inceledi ve homosistein seviyeleri yüksek olan hastalarda daha sonraki bir koroner olayın 2,5 kat daha olası olduğunu buldu. Dahası, her 5 μmol/L homosistein, riskte %25'lik bir artış öngördü!

💊Neyse ki, homosisteini düşürmenin yolları var. Bunları gönderiyi kaydırarak öğrenebilirsiniz.

⚡Eğer kalp krizi veya başka bir kardiyovasküler olay geçirdiyseniz; ailenizde Alzheimer-demans geçmişi varsa; gebelik kayıpları yaşıyorsanız veya hipotiroidizm, lupus, romatoid artrit, MS gibi otoimmün hastalığınız, kronik böbrek hastalığınız varsa, dilinizde ve ağzınızda yaralar çıkıyorsa, kollarınızda bacaklarınızda karıncalanma ve uyuşmalar yaşıyorsanız, sebepsiz baş dönmeniz oluyorsa, baş ağrısı, çarpıntı şikayetleriniz varsa homosistein seviyelerinizi bilmeniz önemli.

👉Son olarak, görselde belirttiğim homosisteini yükseltme eğiliminde olan ilaçlar kullanıyorsanız homosistein için test yaptırmalısınız.

Bedeninizin sesini dinleyin, sağlıkla kalın🏵️

#homosistein #homosisteinyüksekliği #hiperhomosisteinemi #metilasyon #mthfrgenmutasyonu #metilkobalamin #metilfolat #gebelik #kalpkrizi 2024-08-12 23:14:56 .. 1,878 -18% 113 +124%
👇👇
Dilimiz sağlığımız hakkında birçok bilgi verir

O halde bir ayna alın ve videoda bahsettiklerime göre bir kontrol edin. Önce dilinizi dışarı çıkarın ve ne renk olduğuna bakın. Normal, sağlıklı bir dil, yüzeyinde papilla adı verilen küçük çıkıntılar bulunan doğal pembe renktedir.Eğer:

👅Glossit sorununuz varsa
Glossit, dilin iltihaplanmasıdır ve genellikle dilin şişmesi, kızarması, ağrılı veya hassas hale gelmesi, yüzeyinin pürüzsüzleşmesi ile karakterizedir. Böyle bir durum yaşadığınızda önerilerim:
✔️Önce sindirim sistemi gözden geçirin. Helicobacter pylori, gastrit vb şikayetler varsa bu kök nedenler giderilmeli ve eksik vitamin-mineraller tamamlanmalı
✔️Anemi şikayetleriniz varsa buna bağlı B vitaminleri ve demir eksiklikleri giderilmeli
✔️Sürekli tekrarlıyorsa çölyak, schögren sendromu açısından muayene edilmeli
✔️Candida artışına bağlı geliştiyse candida tedavi edilmeli

👅Coğrafik (harita) diliniz varsa
Dilin bazı bölümlerindeki papillaların atrofisine bağlı dilde harita benzeri bir görünüm ve beyaz kenarla çevrili eritematöz (kırmızı) desenlerle karakterizedir. Bu desenler, zamanla yer değiştirebilir. Bu nedenle 2024-07-30 23:33:14 .. 3,709 +62% 78 +55%
PKOS tan mustarip bir kadınsanız her yerde bulamayacağınız özet bilgiler içeren bu gönderiyi mutlaka dikkatli inceleyin, paylaşın ve kaydedin!

👩‍🦰PKOS doğurgan dönemdeki kadınlarda %10-15 gibi oranda yani düşünülenden daha yaygın görülen hormonal bir bozukluktur. Bu sendrom, yumurtalıklarda birçok küçük kistin (polikistik) oluşmasına neden olur.

🧬Ailede PKOS veya  diyabet öyküsü olan kadınlarda PKOS riski daha yüksektir. 

🍭Yüksek insülin seviyeleri, PKOS riskini artırabilir. Bu durum, vücudun glikozu etkin bir şekilde kullanamamasıyla ilgilidir.

Bu hastalarda genelde
-İnsülin direnci
-kolesterol 
-tansiyon
-bel çevresi kalınlığı
-LH/FSH
-Düşük riski
yüksektir.

👉Tedavide hastanın varsa insülin direnci tedavi edilmeli, kökteki hormonal eksikliği düzeltilmeli, gerekirse progesteron eksiği yerine konmalı(bio-identical), vitamin-mineral eksiklikleri giderilmeli, mikrobiyom dengeye kavuşturulmalı, hormonların detoksifikasyon süreçleri desteklenmeli. Ancak maalesef ki birçok kadının tedavisi sadece doğum kontrol hapı kullanımından ibarettir (!)

💊PCOS tedavisinde takviyelerden İNOSİTOL dikkati çekmektedir. Narenciyede, yulafta, tam tahıllarda, cevizde, baklagillerde bulunur☕Kahve inositol emilimini azaltır. Buna dikkat!

İnositol, insülin sinyalleşmesi ve glikoz metabolizmasında önemli bir rol oynar. İnsülin reseptörlerine bağlanan inositol fosfatlar, hücre içi sinyallerin iletilmesini ve glikoz alımını düzenler. Ayrıca ovulasyonu teşvik eder ve menstrual düzeni iyileştirir, doğurganlığı artırabilir.

⚡Diyabet, pkos, insülin direnci hastalarının idrar örneklerinde inositolün yüksek, kanda ise düşük olduğu tespit edilmiştir. Bu vücuttan inositol kaybına ve insülin duyarlılığındaki düşüşe işarettir. Vücutta inositol yetersizliği bile insülin direncine sebep olabilmektedir. 

PKOS ta inositol kullanımının insülin direnci ve metobolik parametreler üzerindeki etkisini metformin ile karşılaştıran birçok çalışma vardır. Ve bu çalışmalarda inositol metformine başa baş hatta üstün bulunmuştur. İnositol yetersizliğinde metforminin etkisi de düşüktür.
Takipte kalın, sevgiler👋

#pkos #polikistikoversendromu #polikistikoverhastalığı #pkosdiyeti #insülindirenci #inositol 2024-07-24 13:28:59 .. 1,332 -42% 41 -19%
Bitkiler doğaldır, tedavi edicidir; fakat toksik maddeler de içerebilir, yan etkileri olabilir, kullanılan ilaçlarla etkileşime girerek bu ilaçların emilimini, dağılımını, metabolizmasını, atılımını etkiler. Çünkü bitkiler de ilaçtır ve bitki kökenli birçok etken madde tıbbi amaçla yıllardır kullanılıyor. Bu nedenle bitkisel destekler mutlaka yerinde ve doğru kullanılmalı

🌱Görseldeki bitkiler birçok sağlık yararı sunsa da kullanmakta olduğunuz bir ilaç varsa dikkatli olmalı, doktorunuza danışmalı, kulaktan dolma bilgilerle veya sosyal medyadan etkilenerek bitkisel takviye kullanılmamalı

🌼Örneğin #sarıkantaron mide rahatsızlıklarında, uyku sorunlarında, hafif depresyonda sakinleştirici/yatıştırıcı etkisi nedeniyle sık kullanılan faydalı bir bitkidir. Ancak eğer ilaç kullanımı varsa dikkatli olunmalı. Özellikle bazı antidepresanlarla etkileşimi, serotonin fazlalığına neden olan ciddi durumlara yol açabilir. Doğum kontrol haplarının, kardiyotonik ilaç olan digoksinin etkisini azaltır.

🧄Sarımsak ateroskleroz, yüksek tansiyon, mide kanseri gibi hastalıkların önleme ve tedavisinde yaygın kullanılan bir bitki. Ancak özellikle sarımsak ekstresi içeren takviyeler kullanan kişiler kanama riskine karşı dikkatli olmalıdır. Antikoagülan yani kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız tüketilen miktar önemli

☘#ginseng, #ginkgobiloba birçok takviye-multivitamin içerisinde bulunan bitkiler. Kan pıhtılaşmasını etkileyebilir ve antikoagülanlarla etkileşime girebilir. Ginkgo biloba epilepsi ilaçlarının, omeprazolün etkinliğini azaltabilir. 🌸#ekinezya immunmodülatör ilaçların etkinliğini etkileyebilir

Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız tıbbi bitkileri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza-eczacınıza danışın. Kullandığınız bitkisel takviyeler konusunda doktorunuza bilgi verin

✂️Ayrıca herhangi bir ilaç kullanmasanız bile planlanan bir cerrahi operasyondan 1-2 hafta önce kullandığınız bitkisel destek ürünleri kesmeniz doğru olur. Çünkü anestezide kullanılan ilaçlarla etkileşime girme veya kanamayı artırma riski olabilir. Ani ameliyat gereken durumlarda ise kullandığınız bitkisel ürünler konusunda doktorunuza bilgi vermeyi ihmal etmeyin. #bitkilerletedavi #tıbbibitkiler

Devamı 👇👇 2024-07-21 23:30:01 .. 950 -58% 15 -70%
En çok Merak ettiğiniz kan tahlillerin ideal seviyelerin ne olduğunu anlattım..

Ancak tahliller hem hastanın klinik bulguları hem şikayetleri hem de diğer tahlillerle bir bütün olarak doktorunuz tarafından değerlendirilmeli. 

Kan testlerinde; Normal bir referans aralığı ile optimal referans aralığı arasında fark vardır, bu nedenle laboratuvarlarınız “normal” olarak sonuçlanmış olsa bile siz kendinizi normal hissetmiyorsanız, daha detaylı bir inceleme gerekebilir.

Detaylı bilgi ve randevu için 0530 890 7660 numaralı telefon arayabilirsiniz.

Bitkisel Destek ve takviyeler için naturesante.tr takip edebilirsiniz. 
#kantahlili #reklam

Peki siz normal ve optimal kan değerleri arasındaki farkı biliyor muydunuz?👇 2024-07-19 00:18:56 .. 2,922 +28% 59 +17%
Test sonuçlarınız normal olsa bile kendinizi hasta hissediyor musunuz? 2024-07-16 23:38:06 Test sonuçlarınız norm.. 6,930 +203% 252 +400%
Yüzümüz, vücudumuzdaki birçok sağlık durumu hakkında ipuçları verebilir. İşte yüzünüzdeki belirtiler ve bunların olası anlamları:

Kırmızı, kızarmış yüz➡️ Histamin sorunları, alerjiler, rosacea , yüksek tansiyon veya menopoz

Kadınlarda yüzde tüylenme ➡️Hormonal dengesizlikler, PKOS veya adrenal bez bozuklukları

Kelebek döküntüsü➡️ Lupus, otoimmünite, rosacea, alerji vb.

Melazma ➡️ Çok fazla östrojen almak, doğum kontrol hapları, fazla östrojene maruz kalmak, Addison hastalığı, Cushing Sendromu

Dudak üstü dikey çizgiler ➡️Sigara içmek, yeterli su içmemek, menopoz

Göz kapağı düşüklüğü➡️Diyabet, sinir hasarı, hipotiroidi, kas hastalıkları, yaşlanma

Göz Altı Torbaları ➡️Alerjiler (polen, makyaj, parfüm, temizleyici), gıda intoleransları, böbrek sorunları, kan şekeri sorunları, yetersiz uyku

Göz altı koyu halkaları➡️ İnsülin direnci, diyabet, dehidrasyon, alkol-sigara ve stres

Göz Kapaklarında Yağlı Lekeler (Ksanthelasma) ➡️Kanda kolesterol yüksekliği, trigliserit yüksekliği, metabolik sendrom, kalp krizi riskinde artış

Kaşların dış kısmının kaybı➡️Hipotiroidizm

Gözlerde kanlanma➡️Fazla abur cubur karbonhidrat tüketmek, karaciğerde stres, insülin sorunları, göz yorgunluğu, alerjiler, enfeksiyonlar

Sararmış Cilt ve Gözler➡️ Karaciğer sorunları veya safra kesesi problemleri

Soluk Yüz➡️Anemi veya demir, B12, bakır eksiklikleri

Kuru ve Pullanan Cilt➡️Haşhimato, hipotiroidi, dehidrasyon

Akne ve Sivilceler➡️PCOS, insülin direnci gibi hormonal bozukluklar, süt ürünleri, glüten intoleransları, stres

Ağız kenarında çatlaklar➡️ Düşük b12 vitamini, enfeksiyonlar, ağız kuruluğu vb.

Dudak kuruluğu➡️ Alerjiler (ruj, balsam, diş macunu veya gıda), antihistaminik, diüretikler, retinoidler gibi bazı ilaç yan etkileri, demir-çinko eksikliği, sigara kullanımı, menopoz, hipotiroidizm

❗Yüzünüzde bu belirtilerden bir veya birkaçını fark ettiğinizde, vücudunuz size bazı önemli mesajlar veriyor olabilir. Bu belirtiler, vücudunuzdaki daha derin sağlık sorunlarının bir yansıması olabilir ve dikkate alınmalıdır. Sağlığınızı korumak ve erken teşhis için bir sağlık uzmanına başvurmayı ihmal etmeyin.

#sağlıklıyaşam #ciltbakımı #ciltsağlığı #sağlıklıcilt #rozasea 2024-07-10 23:23:28 .. 2,768 +21% 34 -33%
Öncelikle, sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek ve yeterince su içmek çok önemlidir. Antioksidanlar, vitaminler ve sağlıklı yağlar açısından zengin bir diyet, cildinizi içeriden besler. Bunun yanı sıra, düzenli bir cilt bakım rutini de önemlidir. Yüzünüzü günde iki kez temizlemek, uygun bir nemlendirici kullanmak ve güneş koruyucu krem sürmek, cildinizi dış etkenlerden korur.

Son olarak, stresten uzak durmak ve yeterli uyku almak da cilt sağlığınız için önemlidir. Stres, cilt problemlerini artırabilir ve yetersiz uyku cildin yenilenme sürecini olumsuz etkiler. Bu yüzden, sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimsemek cildiniz için büyük fark yaratabilir.

detaylı bilgi ve randevu için 
0530 890 7660 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

#bütüncültıp #fonksiyoneltıp #ozontedavisi 2024-07-09 14:23:56 .. 2,875 +26% 33 -35%
👇👇
Sık yaşanan sağlık sorunlarında kullanılabilecek takviyeleri derlediğim özet tablo videoda. Hızlı geçiyor evet, parmağınızla dokunarak durdurarak okuyabilir veya ekran görüntüsünü alabilirsiniz. 

⚠️Takviye seçimleri uzmanlık isteyen bir konudur. Mutlaka takviyeler konusunda bilgili bir sağlık uzmanına (aile hekiminiz, eczacınız, sizi takip eden branş doktoru, diyetisyeniniz gibi) danışın ve sadece ihtiyacınız olanları kullanın.

1️⃣-Çünkü her bireyin sağlık durumu farklıdır ve bir takviye sizin için uygun olmayabilir. 2️⃣-Diğer yandan mevcut sağlık koşullarınız ve kullandığınız ilaçlar göz önüne alınarak en uygun takviyeler belirlenmeli. 3️⃣-Ayrıca takviyelerin etkinliği ve güvenliği, doğru dozajın belirlenmesine bağlıdır. Aşırı dozaj zararlı olabilirken, yetersiz dozaj etkisiz olabilir. 4️⃣-Takviyenin kalitesi, formu ve güvenilirliği de diğer önemli bir konu. Piyasada birçok takviye ürünü bulunmaktadır, ancak hepsi güvenilir değil.5️⃣-Takviye öneren uzman aynı zamanda takibi de yapabilmeli, tahlillerinizi değerlendirebilmeli, herhangi bir yan etki yarattı mı, faydası oldu mu, yeterli geldi mi, kullanımı ne zaman bırakılmalı bu soruların cevabına göre süreci yönlendirebilmeli.

Takviye seçerken⬇️
📍Mutlaka etiketleri okuyun, içeriğini inceleyin. Tanımadığınız herhangi bir bileşeni Google da arayın; öğrendiklerinize şaşıracaksınız! 

📍Sorbitol, Ksilitol, Eritritol, Maltitol gibi şeker alkolleri (tatlandırıcı), boya/renklendirici, metil paraben, titanyum dioksit, alüminyum, BHT, BHA , alerji yaratabilecek (glüten, süt ürünü, soya, yer fıstığı) içermemesine dikkat edin.

📍Ayrıca tüm bileşenlerini ambalaj üzerinde açıklamayan ürünlerden uzak durun!

Sağlıkla kalın. 2024-07-05 23:32:59 .. 4,368 +91% 57 +13%
Ozon terapi benim sevdiğim, favori tedavi yöntemlerimden biridir.

Çünkü etki mekanizmaları çok çeşitli olup birçok alanda iyileşmeyi destekliyor. 

🩺Öncelikle şunu belirteyim; ozon terapi Sağlık Bakanlığı onaylı bir tamamlayıcı tıp uygulamasıdır.

Tıbbi ozonun elde edilmesi için ozon jeneratörü adı verilen cihazlar kullanılır. Bu cihazlarda yüksek enerji ile oksijen parçalanır ve üç atomlu bir molekül olan ozon oluşur.

Medikal ozonun yaklaşık %0,05-5’i Ozon (O3) geri kalanı yani %99,05-95 i oksijendir. Yani zihnimizde oluştuğu gibi %100 ozondan oluşmaz. Ozonun reaksiyonları birkaç saniye içinde olur ve ardından ozon kaybolur.

⭐Ozon terapide doz çok önemlidir.
⭐Hastalığa ve hastalığın aşamasına uygun doz belirlenmelidir.
⭐Çünkü ozonun etkileri kullanılan doza göre değişir ve ozon doza göre aktivatör, inhibitör, modülatör, regülatör olarak görev yapar.

ozon tedavisi ile ilgili ilgili detaylı bilgi bilgi ve randevu almak için  0530 890 7660 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

#bütüncültıp #fonksiyoneltıp #ozontedavisi #ozonterapi #tamamlayıcıtıp #reklam 2024-07-02 18:40:10 .. 867 -62% 24 -52%
🦷Ağız ve diş sağlığımız, genel sağlığınızın aynasıdır. Güçlü ve sağlıklı dişlerin, diş etlerinin, çene kemiğinin arkasındaki gizli kahramanlardan biri olan vitaminlerin rolünü daha önceki gönderimde detaylıca anlatmıştım. 💪Sağlıklı ve güçlü dişlerin sağlanmasında bir diğer kahraman da minerallerdir.

💎Diş sağlığı, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, iyot, selenyum, fosfor, molibden, bakır, manganez gibi minerallerin dengesiyle doğrudan ilişkilidir. Bu minerallerin her biri, dişlerimizin ve diş etlerimizin sağlığını korumak için eşsiz ve vazgeçilmez roller üstlenir. Eksiklikleri ise diş çürüklerinden diş eti hastalıklarına kadar birçok sorunu beraberinde getirebilir.

Görsellerde bu minerallerin diş sağlığımızdaki rolünü ve eksikliklerinin hangi ağız ve diş sağlığı problemlerine yol açabileceğini inceleyebilirsiniz.

🦷Dişlerinizin sağlığını önemseyin, çünkü bu sadece ağız sağlığınızı değil, tüm beden sağlığınızı etkiler. Güçlü dişler, sağlıklı bir bedenin anahtarıdır. 

#sağlık #dişsağlığı #dişbakımı #dişetihastalığı #dişçürüğü #bütüncültıp #sağlıklıyaşam 2024-06-30 22:58:20 .. 920 -60% 8 -84%
💊💊
💧Genel bir kural olarak, takviyeler su ile alınmalı (dilaltı olanlar/spreyler hariç)
❎Asla kahve, çay, gazlı içecek gibi içeceklerle alınmamalı

➡️D VİTAMİNİ K2 vitamini ile birlikte yağ içeren sabah veya öğle öğünüyle alınabilir. Yağlı öğün, yağda çözünen bu vitaminlerin sindirim sisteminizden işlendikleri karaciğere taşınmasına yardımcı olan enzim ve safra üretimini tetikler.

➡️B VİTAMİNLERİ suda çözünür. B vitaminleri yağ,karbonhidrat ve proteinleri parçalayarak enerjiye dönüştürdükleri için enerji vericidir. Bu nedenle günün erken saatlerinde kahvaltıdan 1-2 saat sonra almak idealdir. Aç alınmasında da aslında emilim açısından bir sakınca yok ancak mide bulantısı yapabilir ve eğer niasin içeriyorsa aç karnına bedende geçici kızarıklık yapabilir.

➡️C VİTAMİNİ suda çözünen güçlü bir antioksidandır. Sabah ve öğleden sonra yemekten 30 dk önce veya 2 saat sonra bol suyla alınabilir.🛑Şeker vitamin C emilimini engellediğinden ben aç alınmasını tavsiye ederim. Kan dolaşımında kısa süre kaldığı için günlük doz bölünerek birkaç farklı zamanda alınabilir. 

➡️DEMİRİ maksimum emilim için sabah aç karnına almak en iyisidir. C vitamini demir emilimini arttırdığından birlikte alabilirsiniz. Sabah aç karnına tiroid ilacı kullanıyorsanız gece yatmadan da alınabilir. İyi bir emilim için demir takviyesinden 2 saat sonra ilk öğününüzü yapın. Çay, kahve, süt ürünleri, kalsiyum, çinko demir emilimini azaltır.

➡️OMEGA3 ve KOENZİM Q10 takviyeleri sabah veya öğle yağ içeren bir öğünden sonra alınabilir.

➡️MAGNEZYUM 
Malat ve sitrat formu sabah veya öğle öğünlerinden 2 saat sonra 
bisglisinat, taurat formları ise akşam yemeğinden 2 saat sonra alınabilir.

➡️ÇİNKO Kahvaltıdan veya öğle yemeğinden 2 saat sonra alınabilir. Aç karnına mide bulantısı yapabilir
➡️İYOT Sabah aç karnına veya kahvaltıyla birlikte 
➡️SELENYUM Kahvaltıdan veya öğle yemeğinden 2 saat sonra 
➡️ALFA LİPOİK ASİT diğer minerallerden ayrı olarak günün herhangi bir saatinde, yemekten 30 dakika önce veya 2 saat sonra 
➡️PROBİYOTİKLER gece yatmadan önce

🥼 Takviye kullanım zamanları konusunda sizin doktorunuzun önerileri farklı olabilir. Lütfen onu dikkate alın. Benim paylaşımım genel bilgilendirme amaçlıdır 2024-06-23 23:12:11 .. 4,518 +98% 73 +45%
Planlı bir ameliyat öncesi 4-6 haftalık süreç, vücudunuzu ve zihninizi yaklaşan operasyon için en iyi şekilde hazırlamak adına kritik önem taşır.

İLK Dikkat etmeniz gerekenLER

👉Toksin yükünü azaltın
✳️İşlenmiş ve paketlenmiş katkı-koruyucu içeren gıdalardan, şeker ve rafine un gibi iltihaplanmayı artıracak basit karbonhidratlar kaçının.
✳️Karaciğer detoksifikasyonunu destekleyen sarımsak, soğan, brokoli, karnabahar, enginar tüketin.
✳️Alkol tüketmeyin ve kafein tüketimini sınırlandırın. 
✳️Eğer sigara kullanıyorsanız, ameliyat öncesi dönemde bırakın. Sigara, yara iyileşmesini olumsuz etkiler ve anestezi komplikasyonlarını artırır.

👉Besin değeri yüksek gıdalar tüketin
✳️Antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan yeşil yapraklı-kırmızı ve turuncu taze sebze-meyveler tüketin. 
✳️Kas kütlesini korumak ve yara iyileşmesini desteklemek için yeterli miktarda protein alın. Yağsız etler, balık, tavuk, yumurta, baklagiller arasından size uygun olanları tüketin.
✳️ Zeytin yağı ve Omega-3 yağ asitleri iltihaplanmayı azaltır. Balık yağı, keten tohumu, ceviz, chia ve avokado gibi kaynaklardan sağlıklı yağlar alın.

👉Bağışıklık sisteminizi destekleyin, olası enfeksiyonlardan kendinizi koruyun
✳️Vitamin C - E: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve yara iyileşmesini destekleyen C vitamini açısından zengin gıdalar (narenciye, biber, çilek) ve E vitamini kaynakları (fındık, badem, ıspanak) tüketin.
✳️Çinko, Magnezyum, Demir: Yara iyileşmesi için önemli olan çinko, magnezyum ve demir minerallerini içeren gıdalar (kırmızı et, deniz ürünleri, kuruyemişleri tam tahıllar, baklagiller) diyetinize ekleyin. Demir eksikliğiniz varsa ameliyat öncesinde mutlaka giderin.

👉Mevcut hastalıklarınızı, kullandığınız ilaçları, takviyeleri ve varsa alerjilerinizi doktorunuza bildirin. Bazı ilaçların ameliyat öncesi kesilmesi gerekebilir..

✳️Ameliyat öncesi stres ve kaygıyı azaltmak için rahatlama tekniklerini uygulayın. Meditasyon, derin nefes egzersizleri ve pozitif düşünme bu süreçte yardımcı olabilir. 2024-06-13 22:42:35 .. 3,144 +38% 43 -15%

Instagram media analysis shows that Uzm Dr Levent Sepit receives an average of 2.3K likes and 50 comments per post. (Based on historical data)

Stats Chart – Instagram Posts

Analyze engagement trends, including likes, comments, and caption length based on the last 30 posts.

© ShootOrder Technology LLP

Related Instagram Accounts

Trending Instagram Accounts

Tracked Since Sep 28th, 2024 Updated: Sep 28th, 2024 Time Zone: Asia/Kolkata

Not found? Add an account